Zašto psi vole trgati papir?

Foto: Shutterstock

OSTAVITE psa samog kod kuće, a nađete knjigu potrganu na komadiće. Ili kada morate objašnjavati profesorima da vaše dijete ne laže kada kaže da mu je pas pojeo zadaću ili svakih sat vremena mijenjate rolu wc papira. Zbog čega vaš pas trga papir?

Neke pasmine, kao što su bokseri, zlatni retriveri i maltezeri, sklonije su trganju papira. Dok se trganje papira čini kao bezazleno rješavanje dosade, to je sve samo bezazleno. Psi koji trgaju i jedu papir, najčešće imaju probavne smetnje. Jedenje veće količine papira može uzrokovati blokadu crijeva. Zbog psećeg zdravlja i vašeg mira, važno je da zaustavite ovakvo ponašanje. 
 
Mnogi psi vole trgati stvari. Trganje papira prava je zabava za psa i oni ne vide u njoj ništa loše, posebno ako tako izbace višak energije. Neki psi uživaju u osjećaju da trgaju nešto zubima, gotovo kao što bi uživali u plijenu da love u divljini. Drugi psi trgaju papir zato što im je dosadno, pod stresom su ili tjeskobni. 
 
Kako bi pomogli psu da promijeni navike vezane uz trganje papira, izbjegavajte ostavljanje papira, časopisa, novina na mjestima na kojima ih pas može lako dohvatiti. Umjesto toga, zabavite ih raznim igračkama. 
 
Tvrde gumene igračke najbolji su izbor za pse koji vole trgati i žvakati. Izaberite kong igračku i napunite je poslasticama i pustite da se pas zabavlja pokušavajući doći do nagrade. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.