Ako razmišljate o nabavci ljubimca, sutra posjetite Večernje udomljavanje u Dumovcu

Foto: Facebook/Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

SKLONIŠTE za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec organizira Večernje udomljavanje pasa i mačaka u četvrtak, 25. srpnja 2024. godine.

Sklonište će sutra biti otvoreno od 16 do 21 sat, a posjetitelji će moći upoznati preko 130 pasa svih dobi i 30 mačaka koji se trenutno nalaze u Dumovcu.

"Akcijom se promiče odgovoran odnos građana prema vlastitim kućnim ljubimcima, ali i briga za ljude te ljubimce u zajednici", poručuju iz Dumovca. "Ovo doba godine odlično je za udomljavanje pasa jer se sada većina ljudi može lijepo postepeno povezivati s novim ljubimcem i odgajati ga."

"Djeca ljeti mogu više vremena provoditi sa psima i u druženju s vršnjacima u večernjim šetnjama, a srednjoškolci i studenti u brizi za ljubimce mogu ponuditi pomoć starijim susjedima, primjerice, mogu im prošetati pse ili donijeti iz trgovine teže stvari poput pijeska za mačke i hrane za ljubimce."

Najslađa pozivnica danas! Upućuju vam je naše Amanda, Jasna, Justa, Ronna i Varga. Pozivaju vas k nama na Večernje...

Posted by Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec on Tuesday, July 23, 2024

Sklonište je krcato

Zaposlenici Dumovca muče se s pronalaskom smještaja za svoje štićenike, jer tijekom ljeta naglo raste broj napuštenih ljubimaca.

"Tijekom ljeta mnogo pasa i mačaka stiže u Sklonište po nalogu policije i drugih službi. Uslijed velikih vrućina nekim se građanima pogoršava zdravstveno stanje zbog čega završavaju u bolnici, a neki čak i umiru. Ako nitko od rodbine, prijatelja i susjeda ne može preuzeti brigu o njihovim ljubimcima, ljubimci odlaze u Sklonište. To većini ljubimaca koji su naviknuti na život u vlastita četiri zida, predstavlja velik stres", javljaju. 

Ako ne možete trajno udomiti psa ili mačku, ali želite nekako pružiti pomoć, Dumovec traži i privremeni smještaj za svoje štićenike. Psi i mačke tako imaju bolje životne uvjete te se uz to socijaliziraju, što im može pomoći u pronalasku trajnog doma.

"Posjetitelje Večernjeg udomljavanja pasa i mačaka očekuju sitni darovi. Jamnica im osigurava osvježavajuća pića Sensation, Jana i Toco, tvrtka Stanić najmlađe će posjetitelje počastiti sladoledom Bounty, a Nestle će udomiteljima darovati paketiće hrane za pse i mačke Pro Plan. Građani koji bi udomili psa ili mačku, a koji ne mogu doći na Večernje udomljavanje, Sklonište mogu posjetiti radnim danom između 11 i 13 te 16 i 18, subotom od 10 do 14, a nedjeljom od 10 do 12 sati", dodaju zaposlenici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.