Azil Dumovec spasio sovu u Zagrebu. Bila je dezorijentirana i uplašena

Foto: Facebook

Azil Dumovec ponovno je imao neobičnu intervenciju. U Kosirnikovoj ulici u Zagrebu spasili su sovu koja je zapela između dva stakla.

"Čast nam je što smo izbliza mogli vidjeti ovu ljepoticu! Šumska je sova zatrebala našu pomoć u Kosirnikovoj ulici. Zalutala je u prostor između dva stakla kraj stana jedne zgrade. S jedne su strane bili prozori, a s druge staklena stijena. Neobično je što je sova ušla u taj prostor. Pretpostavljamo da ju je privuklo nešto što joj je djelovalo kao plijen", napisali su uz fotografiju slatke sovice.

Čast nam je što smo izbliza mogli vidjeti ovu ljepoticu! 🦉 Šumska je sova zatrebala našu pomoć u Kosirnikovoj ulici....

Objavljuje Azil DumovecNedjelja, 10. rujna 2023.

Sova nije znala pronaći izlaz iz zamke u kojoj se našla te je bila dezorijentirana. Stanari su je uočili i pozvali zaposlenike azila Dumovec. 

"Kad se našla tu gdje se našla, nije znala pronaći izlaz niti se okrenuti. Dezorijentirana i u strahu pokušala je širiti krila. Na sreću, uočili su je stanari zgrade, a dopustili su nam i da joj priđemo iz obližnjeg stana. Sovu smo prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Nadamo se da nije ozlijeđena te da ćemo je uskoro moći vratiti u prirodu", napisali su na Facebook stranici azila.