Čovjek je spasio potpuno ogoljenu kujicu koja je lutala pustinjom

Foto: Facebook

MATT BENTLEY bio je na poslovnom putovanju kada je ugledao čudno biće koje luta pustinjom u Utahu. Isprva mu nije bilo jasno o kojoj se životinji radi, no kada se približio shvatio je da je riječ o psu, točnije kujici. Potpuno se šokirao njezinim izgledom i pažljivo joj prišao. Bez ikakvih problema unio ju je u auto - malena je jedva čekala da je netko spasi. Ubacio ju je na zadnje sjedište i pokrio dekom.

Tresla se i bila je jako preplašena, no znala je da je sve bolje od tumaranja pustinjom u potrazi za hranom. Odveo ju je do prve veterinarske stanice, a nakon jednog poziva osigurali su joj plaćanje veterinarskih troškova. Veterinari koji su je primili rekli su kako nikada nisu vidjeli ovako strašan slučaj šuge. Kujica je stara između sedam i deset godina i nikome nije jasno kako je preživjela.

Njezine rane pokazuju da je dugo bila bez doma, a pretpostavljaju da ju je netko izbacio u pustinji i ostavio da se snalazi sama. Njezine šapice bile su toliko otečene da ju je svaki korak bolio. Bit će potrebno dva do tri tjedna da se riješi parazita, a tek nakon toga moći će ustanoviti o kojoj se pasmini radi jer je trenutno to nemoguće. Nakon toga, kujica Kelly i udruga koja je pristala platiti troškove liječenja bacit će se u potragu za stalnim domom. Nadamo se da će vrlo brzo pronaći obitelj koja će joj pružiti sve što joj je potrebno. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.