Čovjek na samrti ima samo jednu želju za svog 13-godišnjeg psa

Foto: Mutville

JOHN je osoba koja obožava pse. Cijeloga života udomljavao je starije pse, a prije nego umre, želi ispuniti samo jednu želju. Želi pronaći topli dom svom ljubimcu jer dobro zna što se događa starijim psima kada ih njihovi vlasnici napuste. Oni završe u azilima, a mnogi od njih budu uspavani jer su prestari.

John ne želi da se ista stvar dogodi njegovom psu pa je počeo tražiti osobu koja će ga udomiti i pružiti mu sve što mu je pružao on. PawPaw mu je bio dobar životni suputnik, olakšavao mu je život i uljepšavao dane. John boluje od Amiotrofične lateralne skleroze (ALS), a to je neurodegenerativni poremećaj u kojem dolazi do propadanja živčanih stanica mozga i leđne moždine.

ALS najčešće pogađa ljude između četrdesete i sedamdesete godine života, a bolesnici s vremenom gube sposobnost govora, samostalnog hranjenja, pokretanja i disanja. John kaže kako mu je PawPaw pomagao u brojnim stvarima koje nije mogao obavljati sam te naglašava kako bi mogao pomoći još nekoj starijoj osobi kojoj je pomoć potrebna.

Prijavio se u program Seniori za seniore, putem kojeg će, nadamo se, svom psu pronaći savršenog vlasnika. Divno je vidjeti da postoje ljudi koji su svjesni toga da će njihovi psi završiti na ulici ili u azilima te se trude pronaći im obitelj i dom prije nego napuste ovaj svijet. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.