Divlja svinja Putin glasanjem dobila novo ime, ovaj put je apolitično

Foto: Facebook

U PARKU divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi divlja svinja po imenu Putin, a s obzirom na rusku okupaciju Ukrajine, djelatnici parka morali su joj pronaći novo ime.

Četiri je godine divlja svinja teška 200 kilograma nosila ime Putin, ali je sada promijenila ime zbog ruske agresije u Ukrajini. Svinja rođena u Rusiji sada se zove Eberhofer, a to je ime prevladalo na internetskom glasanju, kako je u nedjelju navečer objavio Wildpark Waldhaus Mehlmeisel u okrugu Bayreuth.

"Mi smo skladan, prekrasan mali park divljih životinja i takvo se ime jednostavno nije uklapalo", rekao je voditelj parka Eckard Mickisch.

Ime Eberhofer je dobilo 1198 glasova, a na drugom mjestu je Gustl, za koji je glasalo 1013 sudionika. Prijedlog Eberhofer došao je od voditelja zabavnog programa Ringlstetter na Bayerischer Rundfunku. Ime je aluzija na "Eberhoferove kriminalističke romane" koje je napisala Rita Falk i djelomično snimila, u kojima je u fokusu istoimeni istražitelj.

Glasati se moglo i za imena Igor, Frederick i Mir. Više od 2700 osoba dalo je prijedlog za novo ime svinje, a izabrano je pet za koje se moglo glasati. Imena Zelenskij i Kličko zapravo su se pojavili kao favoriti, ali nisu bili uključeni u posljednje kolo. Eckard Mickisch je objasnio da više ne želi politizirati.