Doznajte zašto psi naginju glavu na stranu kada im nešto govorimo

123rf.com

SVI ĆE se složiti da su psi preslatki kada naginju glavu na jednu stranu, no mnogi od vas morat će priznati da ipak ne znaju zbog čega to njihovi čupavci čine. Odgovor nije posve jasan jer znanstvenici imaju nekoliko različitih tumačenja.

Neki misle da psi to čine jer se ta radnja nama sviđa. Psi će vrlo brzo shvatiti kada neko njihovo ponašanje u nama budi radost ili zadovoljstvo nakon čega im dajemo poslastice pa će takvo ponašanje ponavljati kako bi užicali još slasnih nagrada.

Vjerojatno najpopularnije objašnjenje zašto pas naginje glavu jest da tako namješta uši kako bi nas bolje razumio, osobito one riječi koje ne čuje toliko često, a vezane su za njemu važne radnje. Najčešće se to događa kad im spominjemo nešto vezano za šetnju ili hranu.

Isto tako, znanstvenici misle da psi naginjanjem glave pokušavaju pročitati govor tijela. Ljudi i psi osim vokalno, komuniciraju i govorom tijela. U ovom slučaju naginjanjem glave pas pokušava što bolje pročitati izraz lica čovjeka koji mu nešto govori. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.