Dramatična potraga na Velebitu: Majku i kćer od hladnoće zaštitila dva psa!

Foto:gss.hr

S VELEBITA nam dolazi lijepa priča koja je vrlo lagano mogla završiti tragično. Kako se to ne bi dogodilo, uz članove HGSS-a i djelatnike  nacionalnog parka Sjeverni Velebit zaslužna su dva psa - koja su tijelima grijala majku i kćer te tako spriječila njihovo smrzavanje.

Kako javlja gss.hr u nedjelju u 19:10 sati, od službe nadzora Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, HGSS Stanica Gospić zaprimila je poziv za pomoć, u potrazi za dvjema stranim državljankama - majci i kćeri.

Po informacijama oca, njihov plan bio je prošetati poučnom stazom od Zavižana prema Babić Siči i vratiti se natrag.

"Kako se primicala večer i vrijeme pogoršavalo, a osobe bile neadekvatno opremljene, točnije u ljetnoj obući i odjeći, bez imalo vode i mobitela, bilo je potrebno hitno intervenirati i pokušati ih pronaći što je prije moguće", navodi na svojim web stranicama HGSS.

U akciju je odmah krenulo 11 spašavatelja s tri vozila, a priključuju im se i 2 djelatnika Nacionalnog parka.

Podijeljeni u 4 tima kreću u potragu u 4 pravca. Nakon sat vremena pretrage spašavatelji pronalaze majku i kćer vidno iscrpljene, dehidrirane, pothlađene i ustrašene. Kako su bile u kratkoj ljetnoj odjeći, njihovo jedino utopljenje bila su dva psa koja su ih u trenutku pronalaska grijala svojim tijelima.

Nakon utopljavanja, okrijepe i ponešto razgovora zajedno su krenuli prema izlazu na cestu koja vodi prema Zavižanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.