Evo kako prepoznati boji li se vaš pas drugih pasa

Screenshot: TikTok

DRESER pasa je na svom TikTok profilu @southenddogtraining1 podijelio snimku u kojoj pokazuje što učiniti kada se pas boji drugih pasa.

Dreser je u video vodio malog psa na povocu, dok je netko drugi držao većeg psa kako bi demonstrirao problem. Kako se veći pas približavao, mali pas je odmah legao na trbuh. No to nije bio dobar znak, to je značilo da je pas bio uplašen. Kako bi se pas ponovo osjećao sigurno, trener je mirno zakoračio između dva psa i spriječio konfrontaciju. "Zauzmite se za svog psa", napisao je u opisu videa.

"Dobro odgojen, submisivan pas, prvo će spustiti glavu kako bi pokazao da nije prijetnja", rekao je dreser. "No pas koji se boji će leći jako nisko, a može se čak i okrenuti na leđa i pokazati trbuh. Da nisam prekinuo ovu interakciju, veći pas bi stao direktno iznad njega, a ako se vaš pas uplaši ili drugi pas slučajno stane na vašeg psa, a on zacvili, vašeg psa bi mogao percipirati kao igračku za žvakanje."

@southenddogtraining1 Advocate for your dog #cockapoos #dogtiktok #viraltiktok #smalldogs ♬ Emotional Piano for the Soul (Inspirational Background Music) - Fearless Motivation Instrumentals

"Gledao sam vaše videe više od godinu dana i sada imam sjajnu labradoricu, koja je stara godinu dana. Ona ima samopouzdanje, ja imam samopouzdanje, još uvijek učim, ali ovi videoisječci jako pomažu", "Gospodine, spasili ste me, vaše snimke su učinile čuda za mog psa, još uvijek imamo dug put pred nama, ali hvala vam", pisali su zahvalni korisnici u komentarima.