FOTO Izgladnjelu kujicu na rubu smrti su spasili u zadnji tren

Foto: La Lisa

KUJICA koju su nazvali Jaya je pronađena u ekstremno lošem stanju u Francuskoj. Doslovno je bila kost i koža, dehidrirana i jeva se uspijevala održati na nogama. Kujica ima oko 3 godine, mješanka je ovčara i boserona te bi trebala imati oko 35 kilograma, kada su je pronašli imala je svega 10 kilograma.

Možete zamisliti samo u kakvom užasnom stanju je bila. Jaya je spašena od okrutnih vlasnika koji su je držali zatvorenu u podrumu i izgladnjivali je. Vlasnici su se pokušali obraniti i objasniti spasiocima iz organizacije La Lisa da su je namjeravali odvesti veterinaru, što im nitko nije povjerovao.

Kujica zasigurno nije propala za 25 kilograma u par dana te su njihovi argumenti potpuno neopravdani. Protiv njih je podignuta tužba za zlostavljanje i zanemarivanje životinje.

Dok sustav odradi svoje, Jaya se polako oporavlja i uskoro će biti spremna za udomljavanje, a mi se nadamo da će pronaći dom kakav zaslužuje i da nikada više neće biti gladna. Jaya je imala sreće da su spasioci došli na vrijeme, jer su je doslovno sati dijelili od sigurne smrti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.