FOTO Zagrepčani pohrlili blagosloviti kućne ljubimce, pogledajte kako je bilo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

LAVEŽ pasa i mijaukanje večeras su odzvanjali Svetim Duhom, gdje su se ispred zagrebačke crkve svetog Antuna Padovanskog okupili brojni građani. Naime, na blagdan svetog Franje i Svjetski dan zaštite životinja, organiziran je blagoslov kućnih ljubimaca.

 

Građani su došli iz čitavog Zagreba, ali i iz drugih gradova poput Bjelovara i Siska. Župnik fra Ivan Lotar za RTL Danas najavljuje da će blagoslov postati tradicija.

“U mnogim ustanovama zbog raznih razloga ipak moramo dati prednost ljudima, ali mi srećom imamo veliko dvorište pa ćemo, budući da se ova praksa pokazala dobrom, nastaviti s njom i dalje na Blagdan svetog Franje”, rekao je.

Inače, blagoslov kućnih ljubimaca u New Yorku tradicionalno obavljaju franjevci, upravo po uzoru na sv. Franju Asiškoga, poznatog po tom da je bio prijatelj s jednim vukom, raznim vrstama ptica, ribama…

Masovni blagoslov kućnih ljubimaca u Zagrebu se prvi put održao 2013. u Parku Maksimir. Tada su stotine Zagrepčana blagoslovile svoje pse, mačke, hrčke, zamorce, ribe, papige i ostala živa stvorenja koja drže u svojim domovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.