Fotografije geparda koji plivaju u rijeci punoj krokodila šokirale svijet

Foto: Arnfinn Johansen

SVATKO zna da mačke mrze aktivnosti u koje je uključena vode. One se ne vole kupati u kadama, bazenima, niti u prirodi. No grupica ljudi koja je istraživala nacionalni rezervat Maasai Mara u Keniji opazila je obitelj geparda koja pliva. Da, dobro ste pročitali. Ova obitelj brzih mačaka plivala je u rijeci koja je vrlo opasna jer je prepuna krokodila. Nije neuobičajeno da gepardi prelaze tu rijeku, no inače je pređu pomoću kamenja.

Ovaj put to nije bilo moguće zbog obilnih kiša i poplava pa im nije preostalo ništa drugo nego plivati. U vodu su najprije ušli najstariji članovi obitelji, a posljednja dva člana bili su mladunci. Fotograf Arnfinn Johansen izjavio je da prati ovu grupicu geparda već duže vrijeme te da im nije strano loviti s obje strane rijeke pa ova migracija putem vode nije toliko čudna ako se u obzir uzmu poplave zbog obilnih kiša.

Ono što je čudesno u cijeloj toj priči je činjenica da je cijela obitelj prešla rijeku bez ozljeda i napada krokodila. "Jurili su koliko su mogli. Samo plivanje u rijeci za njih predstavlja ogroman rizik. Na fotografijama se jasno vidi da im nije nimalo ugodno. Nakon što je otresao vodu s repa i tijela, vođa čopora je čak siktao na rijeku. Druga čudesna stvar u ovoj priču su, naravno, fotografije koje su oduševile, ali i šokirale cijeli svijet. Možete ih pogledati u nastavku. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.