Glumac Ozren Grabarić se priključio akciji udomljavanja pasa iz romskih naselja

Matija Tišlar

JAZA je kujica koju je na skrb preuzela Nataša i njen vrtić za pse "Veliki & Mali". Malena je u Zagreb došla iz Azila Čakovec i jedna je od pasa iz projekta kastracija pasa iz romskih naselja u Međimurju.

Kujica je bila u strahu jer joj se u nekoliko dana život okrenuo naglavačke. Jaza na tijelu ima nekoliko sitnih ožiljaka i kada je došla u vrtić među druge pse pokazala je da je uzrok njenog straha to što je bila napadnuta.

Psi u romskim naseljima žive u čoporima i većinom su prepušteni sami sebi i borbi za komadićem hrane. Jaza je očito bila jedna od onih koji su jeli zadnji.

Unatoč teškoj prošlosti, kujica je vrlo brzo pokazala koliko je zapravo vesela, zaigrana i stabilna. Ona vrlo dobro zna s kojim psima se može igrati, a s kojima ne.

Nataša ju je kući odvela već drugi dan i Jaza se odmah super uklopila s druge dvije kujice. Od milja su je prozvali Jaz, Zaz i Jazika i malena traži svoju obitelj koja će je voljeti i pružiti joj sigurnost.

Akciji udomljavanja ove drage kujice priključili su se volonteri Helping Animals i Foto njuški te hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Ozren Grabarić koji je s njom u igri, maženju i fotkanju proveo nekoliko sati.

Ozren svima poručuje: "Psi koje spasimo s ceste osjećaju i pokazuju posebnu zahvalnost prema onima koji im pruže pažnju i dom. Ako uz sebe želite posebno drago i privrženo biće i ako ste i sami takvi, udomite Jazu!"

Jaza je cijepljena, čipirana i sterilizirana, ima svega devet kilograma i stara je oko dvije godine. Ako želite pružiti dom dragoj maloj kujici javite se na kontakt broj 0996198207. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.