Koala nije ispuštala iz zagrljaja čovjeka koji ju je spasio, vjerovala mu je

Foto: Bill Blair

BILL Blair odlučio je dronom snimiti površine australskog otoka Kangaroo koje su izgorjele u požarima te svijetu pokazati posljedice te ogromne katastrofe. Nije imao pojma da će zahvaljujući tome postati heroj i spasitelj životinjice koja je ostala potpuno sama. Malena koala stajala je kraj drveta zbunjena i preplašena. Ugledao ju je kada se zaputio prema autu kako bi napustio to tužno mjesto prepuno ožiljaka.

Nije ni pomišljao da ode bez nje te se odmah uputio do drveta kraj kojeg je čekala spas. Bill se sjetio uputa koje je dobio u slučaju da pronađe ozlijeđenu životinju. U njima je stajalo da je takve životinje potrebno ogrnuti tkaninom te pričekati da se umire pa ih uzeti u naručje i odvesti u najbližu bolnicu. Skinuo je sa sebe majicu i nije morao dugo čekati jer, kako sam kaže, koala ga se nije nimalo uplašila.

Ona je osjetila da joj Bill želi pomoći i surađivala je u potpunosti. Za tren oka bili su u njegovom autu, a kroz nekoliko minuta, beba koala počela je istraživati i gledati kroz prozor. Kada je sve dobro promotrila, popela se na sjedište i ugnijezdila iza svog spasitelja. On ju je odveo u obližnju bolnicu za koale, a kada ju je pokušao predati vojnicima, nije surađivala. Bilo joj je teško rastati se od čovjeka koji ju je primijetio i spasio od sigurne smrti. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.