Krokodil pronađen u australskom dvorištu, 2500 kilometara od svog staništa

Foto: Facebook

SLATKOVODNI krokodil pronađen je i uklonjen iz dvorišta u australskoj saveznoj državi New South Wales, otprilike 2500 kilometara od svog najbližeg prirodnog staništa.

Ženku krokodila spasilo je osoblje Australskog parka reptila iz dvorišta u predgrađu Umina Beach u pokrajini Central Coast sjeverno od Sydneyja, objavio je park na društvenoj mreži Instagram u ponedjeljak. "Ženka australskog krokodila je dugačka jedan metar, procjenjuje se da je stara između 8 i 10 godina i čini se da je dobrog zdravlja", rekli su iz parka.

Crocodile found in BACKYARD! 🐊⚠️

🐊⚠️Crocodile FOUND in Central Coast BACKYARD! Yesterday, we were called out to a home in Umina after reports of a FRESHWATER CROCODILE being found in a backyard. The female freshwater crocodile is one metre long, is estimated to be between 8-10 years old and appeared to be in good health. However, it is believed that the crocodile was being kept illegally as a pet, as freshwater crocodiles are not native to the Central Coast region. We're asking for the owner to come forward or contact relevant wildlife authorities if the crocodile belongs to a licensed reptile keeper.

Objavljuje Australian Reptile Park u Ponedjeljak, 1. svibnja 2023.

"Međutim, vjeruje se da je krokodil bio nezakonito držan kao kućni ljubimac jer australski krokodili nisu autohtoni u pokrajini Central Coast", dodali su. Slatkovodni krokodili endemska su vrsta u Australiji i nalaze se samo u kopnenim vodama na sjeveru zemlje.

Prema lokalnim medijima, obično se nalaze otprilike 2500 kilometara sjeverno od mjesta gdje je pronađena ženka. "Dođemo do kuće tog čovjeka, uđemo u dvorište i, zaista, tamo je - jedan metar dugačak australski slatkovodni krokodil pored njegove kuće", rekao je upravitelj parka i timaritelj krokodila Billy Colett za novine Sydney Morning Herald.

"Iskreno, morao sam to vidjeti svojim očima prije nego što sam mogao povjerovati. Zaista je neobično pronaći krokodila u ovom dijelu svijeta, pa smo jako sumnjičavi", dodao je. Australski park reptila pozvao je vlasnika krokodila da se javi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.