Kujice dobermana cijeli su život provele u boksu. Spašene su i hitno trebaju dom

Foto: Udruga "Sedma od Devet"

NAPUŠTANJE, zlostavljanje i izrabljivanje ljubimaca dio je naše svakodnevice, koliko god to teško bilo priznati. Napuštenih životinja ima posvuda. Azili su prepuni ljubimaca s ožiljcima, onim vidljivim i onim nevidljivim, no puno dubljim i bolnijim. Pravi dokaz za to su dvije kujice dobermana koje su spašene iz neljudskih uvjeta.

Njihova tijela prepuna su ožiljaka i natisaka, što je jasan znak da su u boksu provele cijeli život, uši su im nepravilno kupirane, a osim tjelesnih, ove dvije godine stare kujice imaju i duševne boli i ožiljke koji će se morati liječiti s puno strpljenja i ljubavi. Iako vrlo plahe, vole društvo i super su s ljudima.

Trenutno su ponovno u boksu jer udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet" jednostavno nema drugo rješenje. Zatvaranje nikako nije dobro za njih, a volonteri iz udruge mole ljude da im pomognu pronaći barem privremeni dom za ove ljepotice te da im olakšaju veterinarske troškove i troškove smještaja koji su se već popeli na dvije i pol tisuće kuna. Ako možete pomoći na bilo koji način, javite se udruzi, a podatke za uplatu ostavljamo u nastavku. 

Udruga za zaštitu životinja "Sedma od Devet"
Naserov trg 4
Zagreb
IBAN HR0623400091110595995
SWIFT PBZGHR2X
PayPal petra@sedmaoddevet.hr