Ljubitelji životinja trče svaki vikend u Zagrebu sa psima unatoč vremenu

Sonja Ukmar

UNATOČ kišnom jutru, 80 entuzijasta se okupilo na Apipet Canicross Croatia treningu u subotu popodne, a s njima su bila 64 psa. Među njima je bilo i 18 pasa koji traže dom, a njih su većinom u šetnju i na trčanje vodili članovi Karate kluba Alfa, njih 20.

Nikome od djece nije bio problem odvojiti svoje slobodno poslijepodne kako bi ovim psima uljepšali dan. Nisu im smetali niti težak teren, niti blato, a bili su puni ljubavi i strpljenja prema psima. Pokazali su se kao pravi karatisti, velikog srca.

Pse koji traže dom moglo se prepoznati po crvenim i plavim maramama koje su za njih izradili Helping Animals i Canicross Croatia. Psi su pod skrbi Udruge S-PAS by Gloria Malin i Udruge Sehaliah.

Podijeljeni u šetačke i trkačke grupe, ljudi i psi, obišli su obronke Medvednice – Ponikve i Glavicu. Šetalo se i trčalo između 3 i 7,5 kilometara. Livade i šume napunile su se dječjim smijehom i psećim lavežom. Obitelji su provele zabavan dan u prirodi sa svojim četveronožnim članovima.

A ovo su izjavila djeca iz Karate kluba Alfa koja su trčala sa psima za udomljenje: „Naš pas je bio drag, umiljat i brz. Bilo nam je jako lijepo družiti se sa psima i rado bi ponovili! Dajemo čistu peticu za ovaj projekt“, rekli su Filip i Paola Šviglin, dok je Marko Kodrnja izjavio: „Ovo je bio najbolji izlet u prirodu ikad.“  

Ova okupljanja, odnosno treninzi, ujedno su priprema za Prins Canicross Croatia ligu koja počinje u siječnju 2019. s 1. kolom u Samoboru. Na ligi možete sudjelovati sa svojim psom ili nekim bez vlasnika.

Ako želite početi trčati (ili već trčite), želite šetati, želite izvidjeti nove lokacije, odvesti svojeg psa na druženje ili upoznati nekog od pasa koji traže dom – pridružite im se sljedeću nedjelju u 15 sati, u Jazbini.

To će ujedno biti i posljednje službeno okupljanje ove godine. Više informacija o ovoj super akciji možete saznati na Facebook stranici Canicross Croatia

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.