Mace si mogu sve očistiti same - osim ušiju

 Foto: 123rf.com

 

MAČJE uho može biti plodno tlo za parazite koji mogu uzrokovati bakterijske i virusne infekcije. Rutinskim pregledom ušiju možete ih očistiti od nečistoća, ali i spriječiti moguće infekcije. Jednom tjedno ih temeljito pregledajte i po potrebi očistite. Zdravo uho ima čistu i blijedo ružičastu unutrašnjost.

 

Čišćenje ušiju nije teško. Ako niste sigurni, upitajte svoga veterinara za postupak i tvari koje vam trebaju kako biste to što bolje izveli kod svoje kuće. Nikada nemojte koristiti pamučne gaze, već pamučne lopte koje umočite u tekućinu namijenjenu za čišćenje ušiju.

Mačku stavite u krilo i umirite. Lagano držite vrh uha i kuglicu stavite u uho. Obrišite sav vosak i prljavštinu, ali nemojte trljati. Postupak ponovite i u drugom uhu. Nemojte pokušavati čistiti ušni kanal, takve poslove ipak prepustite veterinaru kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.