Mačić Avalon imao je težak život, sada je u potrazi za sigurnim i sretnim domom

Foto: Press

NA SKRB udruge Avalon je stigao 14. studenoga prošle godine.

"Popodne nam je došla dojava u inbox za maleno mače 'divlje i moguće slomljenog repa' koje hitno treba pomoć. Naravno, subota ne bi bila subota da s posla odeš ravno kući kratko odmoriti prije obilaska Kittena pa smo se uputile na dojavu. Nije divlji, no jako je uplašen i nepovjerljiv prema ljudima, a kako i ne bi bio kada mu je gotovo cijelo tijelo bilo ulijepljeno u ljepilo? Teško je vjerovati da ruke koje te sada žele očistiti i pomoći ti, nisu one iste ruke kojima si vjerovao prvi put te si završio prepun ljepila. Repić mu se zalijepio za stomak i stražnje noge, uz hrpu trave i čičaka, zbog čega se nije mogao ni namjestiti u udoban položaj", ispričale su nam volonterke Udruge Devet života.

"Čim smo uspjele skinuti prvi sloj ljepila, slobodno je sjeo i malo se ispružio. Čeka nas još puno posla, no za prvu ruku je većina ljepila, trave i čičaka sišla, repić je slobodan, maleni je okupan i nahranjen te se grije i odmara u inkubatoru. Došao nam je toliko uplašen i promrzao, s upalnim procesom na oku da se pitamo čime je ovo dvomjesečno biće zaslužilo toliko okrutnosti na samom početku života? Koje ruke su ga namamile u naručje da bi mu tako naudile?", pitaju se volonterke. 

Danas je Avalon spreman za upit koji ostvaruje snove - upit za dom Zauvijek. Maleni razigrani dečko naučen je na život u stanu i suživot s drugim macama. Cijepljen i zdrav, savršeni je primjer veselog i razigranog mačića. Od mršavog, prehlađenog mačića ulijepljenog ljepilom do zdravog, razigranog i slatkog malenog tigra spremnog za traženje doma Zauvijek.

Udruga Devet života, Index.hr i Pet centar vas pozivaju da otvorite vrata svog doma i pružite priliku ovom preslatkom mačiću, koji u novi dom sa sobom nosi i jedinstveni poklon paket s korisnim potrepštinama za ljepši početak zajedničkog života.

Pročitajte više