Mačka u šetnji odjurila na stablo, zagrebački vatrogasci je spasili pa poslali apel

MIRNA nedjeljna šetnja u Folnegovićevom naselju dobila je neočekivan zaplet. Jedna gospođa izašla je sa svojim mačkom u uobičajenu šetnju. On ima svoju oprsnicu i povodac i ne udaljava se od svoje gazdarice, baš poput svakog kućnog mačka. 

Međutim, u jednom je trenutku prema njima dojurio nepoznati pas. Mačak se s povocem od straha otrgnuo ženi iz ruku te odjurio na obližnje stablo. Bila je to za njega toliko neobična situacija da nije znao točno kamo bi. Kako je za sobom vukao povodac, povodac se zapetljao u grane, pa se mačak nije mogao sam spustiti sa stabla.

Gospođa je pozvala djelatnike Azila Dumovec, a oni Vatrogasnu postrojbu grada Zagreba.

Vlasnica mačka s vatrogascem je ušla u košaru krana vatrogasnog vozila kako se mačku ne bi stvorio dodatan stres. Kad je podignuta do krošnje stabla, otpetljala je svojeg ljubimca i u zagrljaju ga spustila na zemlju.

"Vatrogasnom se vozilu na putu našao jedan parkirani automobil, no njegov je vlasnik pronađen i automobil je pomaknut. Situacija je to na koju vatrogasci stalno upozoravaju. Požarni putovi trebaju biti slobodni, tj. omogućavati vatrogascima neometan pristup zgradama", upozorili su iz Dumovca nakon ove neobične akcije spašavanja.