Mačku zbog neobičnog krzna uspoređuju s Fantomom iz opere

Foto: TikTok

VEĆINA mačaka nosi neki uzorak ili oznaku koji ih čine prepoznatljivima, ali Ashfur može se pohvaliti doista posebnim izgledom zbog kojeg je uspoređuju s Fantomom iz opere. 

Mačka neobičnog izgleda živi s vlasnicom Erin u Kaliforniji, a viralnu slavu stekla je nakon što ju je Erin pokazala u videu na TikToku.

@phantomoftheopurra Reply to @morriganjamie #phantomoftheopera #ashfur #catsoftiktok ♬ Phantom Of The Opera - Dominique Oyston & Jonathan Morton

Teresa Keiger za Newsweek je pojasnila da mačke imaju dvije temeljne boje: crnu (melanin) i crvenu (feomelanin).

"Kada se pigment rasporedi niz dlaku, razrijedi se i dobivamo sivu i krem boju. Genetika se pobrinula za različite uzorke i šare", izjavila je.

Smeđa mačka tabby uzorka je najčešća, a to je bio izvorni uzorak predaka današnjih mačaka. 

"Pružao je sjajnu kamuflažu u travnatim područjima. A kako su se ljudi kretali i naseljavali druge zemlje, mutirale su boje i uzorci mačaka", dodala je. 

No Ashfur ima vitiligo, stanje koje uzrokuje da koža gubi svoj prirodni pigment. Poput ljudi, mačke i psi mogu razviti vitiligo, a depigmentacija kože također može uzrokovati bijelu dlaku.

Iako može izgledati neobično, vitiligo ne uzrokuje nelagodu i ljubimci s njim mogu živjeti dug i sretan život. Međutim, ako dođe do značajnih promjena u izgledu vašeg ljubimca, treba se obratiti veterinaru, savjetuje PetMD.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.