Majmun pobjegao iz zoološkog vrta pa obilazio obližnje vrtove u potrazi za hranom

Screenshot: Youtube

MAJMUN je pobjegao iz zoološkog vrta u Škotskoj te je primijećen kako napada vrtove u obližnjem selu.

Japanski makaki pobjegao je iz svoje nastambe u Parku divljih životinja Highland, koji se nalazi unutar Nacionalnog parka Cairngorms u području Kingussie. 

Kraljevsko zoološko društvo Škotske, koje upravlja parkom divljih životinja, u potrazi je za odbjeglim majmunom koji je uočen u obližnjem selu Kincraig. Stanovnik Kincraiga Carl Nagle vidio je majmuna ispred svog prozora u nedjelju.

"Trudio se kao vjeverica"

"Pogledao sam kroz prozor i on je stajao uz ogradu i jeo orahe koji su pali s jedne od hranilica za ptice. Malo je lutao po vrtu - mislili smo da je otišao, ali vratio se i onda je pokušao ući u hranilice za ptice. Išlo mu je jako dobro, trudio se više nego vjeverica", rekao je Nagle za BBC Scotland News. 

Keith Gilchrist, član Kraljevskog zoološkog društva Škotske, rekao je da je u tijeku sezona parenja za majmune, pa je odbjegla životinja možda bježala od sukoba s jednim od ostalih 36 majmuna u njegovoj grupi.

"Ovo doba godine je sezona parenja pa su napetosti malo veće i ponekad izbiju borbe. Kada se to dogodi, adrenalin životinja ponekad može nadvladati sve i umjesto da se potuku, ovaj majmun je prošao kroz ogradu i pobjegao", zaključio je.