Mislio je da je spasio macu lutalicu, no ubrzo je shvatio da se radi o nečem sasvim drugom

Foto: Jared Allen Yost

DIVNA je stvar spasiti životinje u nevolji. Mnogi ljudi prođu pored lutalica i ne osjete potrebu pomoći im na bilo koji način, dok postoje i oni koji će ostaviti sve što rade u tom trenutku i pružiti pomoć nemoćnoj životinji.

Jared Allen Yost spada u ovu drugu skupinu ljudi. Bavi se krajobraznom arhitekturom i dok je bio na terenu, začuo je čudno mijaukanje koje je dopiralo od naizgled obične mace.

Nije se dvoumio i ponio je macu doma, a onda je primijetio nekoliko čudnih stvari. Prije svega, njezino je glasanje bilo potpuno drugačije od glasanja običnih maca, a imala je i veće šapice te vrlo kratak rep. Odlučio se obratiti stručnjacima, a oni su zaključili da se radi o crvenom risu.

Malena je završila u rezervatu za divlje životinje i početkom jeseni bit će spremna za puštanje u prirodu. Njezin spasitelj kaže kako mu je sve to bilo predivno iskustvo te kako je sretan što je pomogao tom predivnom malom biću koje je ostalo bez majke. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.