Na slobodu pušteno 40.000 nerčeva, policija traži počinitelje

Foto: EPA

TISUĆE nerčeva lutaju krajolikom na sjeverozapadu Ohija nakon što su nepoznati počinitelji provalili u farmu koja uzgaja krznene životinje i oslobodili do 40.000 jedinki iz njihovih kaveza, rekle su vlasti.

Životinje, koje su pobjegle u utorak, preplavile su obližnje ceste, a mnoge su udarila vozila u prolazu, dok su lovci krenuli u potragu za ostalima, izvijestili su lokalni mediji u okrugu Van Wert u Ohiju.

Radnici pucali na životinje

Delphos Herald je prenio da su radnici na farmi, koja se nalazi u općini Hoagland, pucali na životinje dok su trčale preko imanja.

Šerif Tom Riggenbach rekao je u priopćenju za javnost da su osumnjičeni uništili ogradu i pustili između 25.000 i 40.000 životinja iz njihovih kaveza. Rekao je da se incident istražuje kao slučaj vandalizma i provale.

Upozorio je da su nerčevi "životinje mesožderi koje se drže svježe ubijene hrane", redovito loveći životinje veće od sebe. Pozvao je vlasnike kuća, uzgajivače peradi i druge da se drže podalje od životinja i pozovu ovlaštene lovce da ih uhvate u ograde.

Komentirajući na Facebooku, lokalni stanovnici rekli su da je autocesta u okrugu Van Wert, oko 240 km sjeverno od Cincinnatija blizu granice s Indianom, još uvijek prekrivena krvlju životinja koje su udarili automobili i kamioni.

Na slobodi ostalo manje od 10.000 nerčeva

Godine 2013. skupina koja sebe naziva Frontom za oslobođenje životinja preuzela je odgovornost za oslobađanje nerčeva s farme u okrugu Van Wert. Međutim, ne zna se je li ta skupina bila uključena u puštanje nerčeva u utorak.

Delphos Herald izvijestio je da je skupina preuzela odgovornost za oslobađanje oko 1000 nerčeva s druge farme u Ohiju ranije ovog mjeseca.

Nerc se uzgaja zbog krzna, što je praksa kojoj se zagovornici prava životinja protive i kažu da je nehumana.

Do srijede je na slobodi ostalo manje od 10.000 nerčeva, izvijestio je New York Times, pozivajući se na intervju s Riggenbachom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.