Najdivniji pas je bio zavezan za kontejner i ostavljen da umre

Foto:Facebook

ZAVEZAN za kontejner sa smećem oko sebe, pas Charlie nije imao izbora osim sjediti i čekati da ga netko primijeti. Njegovo lice je bilo natečeno od batina koje je dobio, bio je užasno gladan i potpuno sam - sve dok ga dvoje dobrih ljudi nisu vidjeli i priskočili u pomoć.

Odmah su ovog mladog mješanca pit bula odveli u veterinarsku bolnicu na pregled. Ono što je taj veterinar vidio na Charlieju je bilo nešto što nije očekivao. Kada mu je otvorio čeljust, ona je sva bila ispunjena crvima. Charlie je trpio silne bolove, ali je mirno sjedio dok su ga pregledavali. Veterinari su mu odmah dali sredstvo protiv bolova i pripremali se za operaciju kako bi mu spasili usta.

Siroti peso je imao toliko crva u ustima da su mu morali odstraniti dio tkiva. Veterinari su se odlučili raditi jednu po jednu operaciju jer je pesonja bio užasno slab i neuhranjen. Zbog te ozljede u ustima nije mogao niti jesti kako treba pa su ga hranili manjim mekšim obrocima kroz dan. Polako se počeo oporavljati i njegova predivna osobnost je izašla na površinu.

Uživa se maziti i davati puse, čak se pokušava i igrati, iako je još slab. Charlie vjeruje ljudima i dobro se osjeća kada je s njima, iako ga je neki nečovjek ostavio na ovako nehuman način. Nakon tri mjeseca intenzivne medicinske skrbi pesonja je otišao na privremeni smještaj na kojem uživa s još jednim psom i ljudima. Charlie ima mikročip te je istraga u tijeku.

Kada istraga završi i kada doznaju razlog zašto je Charlie ostavljen i u tako lošem stanju, može biti udomljen negdje gdje će ga voljeti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.