Nečovjek otrovao magare i trudnu magaricu. Uginuli su

Foto: Facebook

POSLJEDNJIH dana Crnu Goru rastužila je vijest o smrti mlade magarice Džuli, a potom i dan kasnije o smrti magarice Đine. Džuli i Đina živjele su na farmi u Martininićima, a uginule su od posljedica trovanja.

"Ova prva desno, naša najljepša magarica Đina, nije se uspjela izboriti s trovanjem. S njom je pošlo i nerođeno magarence, termin je bio u lipnju. Nisam mislio ovo objaviti, ali imam desetine upita. Oprostite. Oprosti i ti, Đina", napisao je jučer vlasnik farme Darko Saveljić.

Napisao je da nisu svi loši.

"Ali su došla takva vremena da baš ovi što nisu kao mi igraju kolo. Dignimo svoj glas protiv nepravde i zločina svih vrsta. Ne smijemo ostaviti ovaj kaos našoj djeci", poručio je.

Dan ranije uginulo je magare Džuli, unatoč svim naporima veterinara da ga izliječe.

"Otrov koji je ušao u krv napravio je štetu u živčanom sustavu, jučer je uginula. Oprosti, Džuli… Je li vrijeme da se potrudimo da od Crne Gore napravimo ljepše mjesto za život? Ili ćemo čekati da to za nas uradi netko drugi?" napisao je tada Saveljić.

Sumnja se da je netko od posjetitelja životinjama otrov dao uz povrće, koje se koristi kao ulaznica u farmu. Farma je trenutno zatvorena za posjetitelje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.