NEOBIČNE ŽIVOTINJE Ovakvi aligatori rijetko se viđaju!

 Foto: Facebook/nathan.sweeting

SVIJETU su nedavno predstavljene dvije iznimno rijetke životinje - Blizzard i Snowball. Riječ je o američkim aligatorima koji se, kao što možete vidjeti od ostalih aligatora razlikuju po boji kože, do čije promjene dolazi zbog genetske mutacije.

Konkretno,  gotovo potpuno bijeli Snowball je jedan od samo 11 leucističnih aligatora na svijetu. Leucistične životinje izgledom su vrlo slične albino životinjama od kojih se uglavnom razlikuju po boji očiju.



Naime, većina albino životinja uz karakterističnu bijelu boju tijela ima crvenkaste oči, dok s druge pak strane leucistične životinje poput Snowballa uz bijelu boju tijela karakteriziraju plave oči.

Za razliku od njega  Blizzard je poseban po tome što na dominantnoj bijeloj pozadini kože ima i  šarene "mrlje". Jedini je takav aligator na svijetu!

Oboje žive u zatočeništvu i uskoro bi trebali postati zvijezde zoološkog vrta na Floridi. 

Zašto na svijetu nema više ovakvih aligatora? Koliko god izgledom bili atraktivni njihov izgled ima veliku manu - onemogućuje im kamuflažu zbog čega, čak ako i dođu na svijet vrlo brzo, još kao bebe postaju nečiji plijen.

Pogledajte kako izgleda najneobičniji kit na svijetu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.