Nepokretnog psa netko ostavio u polju da ugine, osječki azil čini sve da ga spasi

Foto: Facebook

"ONO kad nije najgore to što su te ostavili da umreš u polju kukuruza, nego je najgore to što su te NEPOKRETNOG ostavili da tamo umreš", započeli su opis na Facebooku volonteri Azila Osijek uz fotografiju ozlijeđenog psa Krisa.

"Eto, tako smo se upoznali s Krisom i njegovom sekom Askom, dvoje pseće dječice stare oko tri i pol mjeseca. On ne može na nogice, a ona sjedi skupljena uz njega i čuva ga. I dvoje divnih ljudi koji nisu okrenuli glavu i prebacili brigu na drugoga, nego su nam se odmah javili i ono najljepše u cijeloj priči - ponudili im privremeni smještaj", nastavili su.

"I tako dobiješ vrtlog osjećaja gdje bi najradije satrala ono smeće koje ih je takve ostavilo u polju i gdje bi izgrlila ljude koji su ih našli. I nije da su samo nama javili nego su se aktivno uključili u njihovo spašavanje života, i sada nam falite još i vi da pomognete i imamo spreman tim koji će Krisu i Aski preokrenuti život naglavačke, riješiti sve što se da napraviti", napisali su pa pojasnili u kakvom je stanju Kris.

"Maleni ne može ustati. Glavica mrda, maše repom, papa, ali noge kao da nisu dio njega. Ima osjet duboke boli, lomovi su isključeni. Jedan vratni kralješak je pomalo upitan, pa ćemo ponoviti RTG. U međuvremenu radimo sve pretrage na bolesti koje bi mogle imati za posljedicu ovakve simptome. Redom isključujemo. Postoji mogućnost da je stanje uzrokovano i nečim urođenim. Ali nadamo se da nije, tj. da je nešto što možemo liječiti. I tu hoću da nam pomognete, tu sad trebamo i vas da napravimo sve pretrage kako bismo uspjeli detektirati problem", napisali su iz azila.

"Seka je potpuno zdrava! S njom ću vas upoznati ovih dana, ona traži dom da ne mora u Azil dolaziti, a za Krisa sam vam htjela reći još nešto, nešto što me baš potpuno slomilo, ono što su mi u ambulanti ispričali, to kako on potpuno šutke, nema suza, nema deranja, plakanja, nema kukanja, sve on pomirljivo prihvaća i podnosi, kažu da im je on jedan od najhrabrijih pacijenata, a ni četiri mjeseca nema.. Eto, njemu želim da pomognete", poručili su iz osječkog azila.

"Uz naznaku Za Krisa i nek bude od srca:

Udruga Pobjede

IBAN HR8823400091110405854

Podaci za uplate iz inozemstva:

Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6,

Croatia

swift code: PBZGHR2X

PayPal: pobjede@gmail.com