Niste tip za mačke ili pse? Možda su ovi nesvakidašnji ljubimci pravi izbor za vas

Foto: Pinterest

AKO niste tip ljudi koji će s guštom šetati psa po šumi ili na kauču uz kamin i seriju maziti mačku, možda će vas neka od egzotičnijih životinja zainteresirati. 

Naime, mnogi su pokušali, a neki i uspjeli, razne divlje životinje držati kao ljubimce, no postoje i oni koji žele imati nesvakidašnjeg ljubimca koji nije nužno predator ili ugrožena vrsta. 

Ovo su neke od takvih životinja.

1. Pustinjska lisica

Iako su lisice uglavnom loši kućni ljubimci, pustinjska je odlična. Manje su od mačaka i vrlo pametne, možete ih čak naučiti da nužnu obavljaju u mačji pijesak. Zaigrane su, traže puno aktivnosti i ne predstavljaju prijetnju drugim životinjama i ljudima.

2. Kapibara

Iako je glodavac, kapibara nema puno zajedničkog s hrčkom ili zamorcem. Kapibare narastu do jednog metra u dužinu, a mogu težiti i preko 60 kilograma. Zahtijevaju puno brige i puno prostora, a idealno bi bilo da imaju malo jezero ili bazen za sebe.

3. Patuljasti magarac

Slatki su i kuštravi, ali ako ga poželite za ljubimca morat ćete kupiti dva jer oni vole društvo i ne podnose samoću. Iako su maleni, treba im puno prostora. Narastu preko 90 centimetara i teže oko 130 kilograma. 

4. Jež

Imaju bodlje, ali su izuzetno prijateljski nastrojeni i privrženi vlasnicima. Mirni su i lako ih je održavati iako traže puno pažnje, pogotovo dok su još mali. Ježevi su noćne životinje, stoga, ako niste noćni tip, radije birajte drugog ljubimca.

5. Tvor

Tvorovi su odlični ljubimci ako im se uklone žlijezde koje luče smrad. O tvorovima je lako brinuti i laki su za održavanje. Zaigrani su i često se sami zabavljaju raznim igračkama ako za njih nemate uvijek vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.