Osigurajmo im topli dom: Predivni psi i mace traže dom, želite li ih udomiti?

Foto: Facebook / Sklonište za životinje Velika Gorica, Sklonište za životinje Virovitica

IDE zima, a hrvatski azili prepuni su životinja koje traže siguran i topao dom. Ako razmišljate o nabavci kućnog ljubimca, a imate vremena, volje i ljubavi da mu se posvetite, istražite opciju udomljavanja kojom ćete spasiti životinju i zauzvrat dobiti nevjerojatnu zahvalnost. Nekoliko pasa i mačaka koji bi vas mogli osvojiti na prvu donosimo u nastavku.

Staložena Tara

Tara je divna petogodišnja kujica. Ne pokazuje nikakve znakove agresije, mirna je i staložena, što su karakteristike koje čine savršenog psa. Čeka vas u udruzi Šapica u Donjoj Bistri, a više informacija možete dobiti na broju 0959263234.

Nježna Crna

Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Rina traži dom Crnoj. Predivna i nježna maca naučena je na život u stanu te suživot s drugim mačkama. Sterilizirana je, cijepljena i redovito čišćena od nametnika. Ima tri godine i četiri kilograma.

Daje se na udomljenje ljudima kod kojih će biti isključivo kućna mačka bez mogućnosti izlaska, uz osiguran balkon ili prozor na kojem će boraviti. Broj za kontakt je 0981694446.

Preslatki Oliver

Oliver također čeka svoje ljude u Skloništu za nezbrinute životinje Luč Zagorja u Mariji Bistrici. Ima godinu dana, kastriran je, cijepljen protiv bjesnoće, očišćen od parazita i mikročipiran.

Kontakt za više informacija i dogovor o udomljavanju je gospođa Mirjana koju možete dobiti na broj 0913300573.

Umiljata Suzy

Dvoipolgodišnja mješanka Suzy u Skloništu za životinje Virovitica je već 20 mjeseci. U tom periodu je jako napredovala - od preplašene curice transformirala se u stabilnog, veselog i umiljatog psa, željnog društva i igre.

Ima 12 kilograma, a u novi dom ide cijepljena, čipirana, kastrirana. Više informacija čeka vas na broju 0916202900.

Krezuba Gwendoline

Ova 13-godišnja gospođa trebala je biti uspavana jer su njeni bivši vlasnici mislili da je to najbolje za nju. Splet okolnosti spasio je Gwendoline od smrti. Sasvim je zdrava, ima odlične nalaze, negativna je na mačje zarazne bolesti, a izvađeni su joj truli zubići koji su joj bili najveći problem pa je sada krezubica.

Ne voli se pretjerano češljati, iako ima izrazito svilenkastu, mekanu i jako dugu dlaku. Treba svoj mir, svoj kutak, malo maženja i finu papicu. Više informacija o njoj možete dobiti na e-mail udrugasklonistedobrote@gmail.com.

Motivator Quki

U Azilu Dumovec Qukija smatraju rođenim motivatorom. Taj trogodišnji križanac goniča jedva čeka dobiti čovjeka kojeg će poticati na duge šetnje. Nema sumnje da će oduševiti svakoga s kim se susretne oči u oči.

Ako ga možete udomiti, javite se na e-mail adresu udomljavanje@dumovec.hr.

Malena Artemis

Ova kujica ima nevjerojatno tužnu priču. U Sklonište za životinje Velika Gorica vraćena je nakon što je udomljena. Živjela je u stanu, a sada je opet u azilu, gdje se, malena i osjetljiva, uspjela i prehladiti po ovim kišnim danima.

Traži novi, ali zauvijek dom. Čipirana je i cijepljena, a sterilizacija je osigurana. Ako imate pažnju, ljubav, maženje i topli krevetić za Artemis, javite se na broj 0954000567.

Mendo Mališić

Mendo Mališić stigao je iz hladnih Delnica u Zagreb. Ovom medvjediću virus je oštetio vid, a budući da je živio sam na ulici, nitko ga nije mogao odvesti veterinaru pa je izgubio oko. Ipak, nije potpuno slijep i odlično se snalazi u prostoru.

Pomalo je plah s nepoznatim ljudima i trebat će mu prilagodba na novi prostor kad se preseli u novi dom, ali date li mu par dana vremena i uz malo truda, upoznat ćete njegovu maznu stranu. Iako je mrvicu plašljiv na jake zvukove i nagle pokrete, Mendo je jako zaigran i veseo mačak, odlično se slaže s drugim mačkama i veselilo bi ga imati mačje društvo u novom domu.

U novi dom stiže tretiran protiv parazita i cijepljen te docijepljen na zarazne bolesti, mikročipiran i kastriran. Udomljuje se u Zagreb ili okolicu, u stan bez mogućnosti izlaska van. Kontakt e-mail je prava.sapa@gmail.com.