Ostavljeno štene sklupčano na staroj krpi na ulici u Beogradu slama srce

Screenshot

FOTOGRAFIJA sklupčanog šteneta u improviziranom ružičastom kaputiću brzo se proširila internetom zajedno s molbom da ga netko udomi. Tužno štene ostavljeno u hladnoj noći tako je brzo pronašlo novi dom u kome sada živi kao sretan pas, navodi Blic

Lanku su u subotu navečer na benzinskoj pumpi kod Autokomande pronašli Aleksandra i njen dečko David, a njih dvoje su je naknadno odlučili i udomiti. Lanka je bila napuštena, ali njen prethodni vlasnik ju je ostavio odjevenu u kaputić napravljen od materijala koji podsjeća na krpu za čišćenje.

"Radnica na pumpi nam je rekla da je ona tu vjerojatno ostavljena u toku dana. Odveli smo je kod veterinara koji nam je rekao da je zdrava i da prema njenim zubićima nema više od šest mjeseci. Mada, ja bih rekla, sudeći prema njenom ponašanju, da ima između četiri i pet", priča Aleksandra.

Poslije veterinara, Aleksandra i David su psa ostavili kod Aleksandrine mame, koja je do sada uspjela pronaći novi dom za više od 80 pasa. Štene ostavljeno na hladnoći tako je kod Dijane provelo dva dana dok mu je ona pokušavala pronaći novog vlasnika koji bi mu pružio više ljubavi od obične stare krpe.

"Kada smo je ponovno vidjeli kod mame, ona nas je nekako šarmirala i mi smo je odlučili uzeti. Danas je došla kod nas i vrlo je veselo i razdragano štene. Voli se igrati i već smo je vodili u prvu šetnju na povocu i bila je super! Sasvim lijepo se uklopila u naš dom i sve funkcionira dobro", zadovoljna je Aleksandra.

Spašeno štene je, dodaje, ime Lanka dobilo po Šri Lanki, gdje su ona i njen dečko bili na putovanju.

Inače, Lanka je četvrti pas koji je udomljen u njihovoj obitelji. Aleksandrina sestra već ima jednog psa, dok njihova majka Dijana ima čak tri!

Lanka je samo jedan od primjera napuštenih životinja. Ali i samo jedan sretan primer kako ljudi mogu i trebaju biti humani prema našim četveronožnim čupavim prijateljima. Međutim, ne dožive svi Lankinu sudbinu da pronađu najbolji mogući dom, zato imajte srca i pomozite napuštenim životinjama!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.