Otkrili smo zašto mačke ruše stvari sa stola

Foto: Unsplash

NAJPRIJE promatraju svoj plijen, približe mu se i zure još neko vrijeme, a onda ga elegantno gurnu sa stola, police ili nekog trećeg povišenog mjesta. Vlasnici mačaka često se susreću s tim prizorom. No ono što zanima svakog vlasnika je - zašto to čine?

Iako mačke u divljini imaju naviku pomicati i gurkati plijen koji su ulovile kako bi vidjele je li živ, ovdje se ne radi o tome. Nekada to čine samo kako bi se zabavile, nekada kako bi provjerile o kakvom se to predmetu radi, dakle iz čiste znatiželje, a nekada tako žele privući pažnju svojih vlasnika.

Mačke rijetko možete naučiti da ne rade ovakve stvari. Jedino što vam možemo savjetovati je da zaštitite i maknete lomljive i drage vam stvari na sigurno mjesto, a kada se dogodi da ipak nešto sruše i oštete, nikada nemojte vikati na njih. Time ih samo možete zaplašiti ili im pokazati da tako dobivaju vašu pažnju pa će stvari rušiti i češće. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.