Ovaj mačak je najslađi kradljivac rukavica za vrtlarenje

VLASNICA mačka Elma shvatila je da njen ljubimac ima neobičan hobi. Elmo se u posljednjih godinu dana iz šetnji po susjednim vrtovima vratio s najmanje 14 rukavica. 

Viki Maddocks iz Belpera u Derbyshireu kaže da trogodišnji mačak obično kući dolazi s jednom rukavicom, a onda ponovno odlazi i pokušava pronaći odgovarajući par. Ona se pak putem lokalne Facebook grupe trudi pronaći vlasnike rukavica za vrtlarenje kako bi ih mogla vratiti.

"Zbilja glasno mijauče kad s rukavicama u ustima ulazi u kuću. Ispusti ih pred moje noge i ponosno me pogleda", izjavila je Viki.

Jedan susjed je na fotografiji koju je objavila na Facebooku ugledao svoje rukavice za vrtlarenje, ali je rekao da će ih rado ustupiti Elmu za njegovu kolekciju.

Stručnjakinja za ponašanje mačaka Trudi Atkinson kaže za BBC da Elmo rukavice najvjerojatnije smatra plijenom. Tvrdi da je to moguća posljedica odgoja njegove majke koja ga je učila loviti zamjenske predmete ako stvarni plijen nije dostupan.

To ponašanje možda je dodatno pojačano, pojašnjava Atkinson, ako su Elma namjerno ili nenamjerno nagradili vlasnici kad je prvi put unio rukavice u kuću.

Atkinson ističe da nije neobično da mačke love neobične predmete, ali je prava rijetkost da su toliko specifične u onome što donose u svoje domove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.