Ove tri vrste ptica najčešći su pernati kućni ljubimci

Foto: Instagram

MILIJUNI ljudi diljem svijeta u svojim kućanstvima imaju ptice kao kućne ljubimce. 

Razloga zašto im daju prednost prije pasa i mačaka ima mnogo. Ptice ne treba šetati, ne ostavljaju dlaku svuda, održavanje je jeftinije, neke mogu naučiti govoriti, što je mnogima jako privlačno. Uglavnom, imati pticu kao kućnog ljubimca ima svoje prednosti. 

Stoga, ako niste alergični na perje, a želite u svom domu malu životinju koja će se za vas itekako vezati, razmislite o ove tri vrste ptica.

1. Tigrica

Tigrica je mala papiga tigrasto prošaranih krila i perja živih boja. Nisu glasne, ne kriješte, ne uništavaju pokućstvo i može ih se naučiti da ponavljaju nekoliko riječi. 

Privržene su vlasniku i vole provoditi vrijeme blizu njega. Društvene su životinje i vole se igrati, stoga biste im trebali nabaviti male igračke, zvonce i ogledalo jer pred njim također vole provoditi vrijeme. Životni im je vijek deset do 15 godina.

2. Nimfa

Nimfe spadaju u porodicu kakadua i druga su najpopularnija vrsta papiga kućnih ljubimaca. Blagog su i smirenog karaktera. 

"Voli se maziti sa mnom kad sam umorna, daje mi poljupce u nos, fućka kad ulazim u sobu, igra se s mojom kosom i škaklja mi uho", opisala je svoju nimfu jedna vlasnica, a mnogi su odgovorili kako se i njihove nimfe tako ponašaju. 

Nimfe moraju imati neku zanimaciju cijelo vrijeme. Ako vas nema doma, najbolje bi bilo da ima neku igračku koja će je zabavljati dok se ne vratite, a tad će biti dovoljno da vas čuje i vidi kako bi bila sretna, piše BeChewy. 

3. Kanarinac

S kanarincima nema puno brige. Dovoljno je da su u sobi u kojoj boravite kako bi vas vidjeli i to će ih činiti sretnima. Kanarincu trebaju krletka dovoljno velika da može letjeti u njoj te dvije posudice s vodom, jedna za piće, a druga za kupanje. S vremena na vrijeme voli grickati lišće kelja, špinata i slatki krumpir kao dodatak prehrani.

Kanarinca možete pustiti da leti po sobi i istražuje, ali prekrijte prozorska stakla i ogledala kako se ne bi zaletio u njih i ozlijedio.

Kanarincu ne treba društvo drugog kanarinca i nisu ptice koje obožavaju ljudski dodir već više prisutnost i ljudski govor. Može ih se naučiti da vam slete na prst, no potrebno je vrijeme i strpljenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.