Ovo je 5 najosjećajnijih pasmina mačaka koje su ponašanjem slične psima

Ilustracija: 123rf

MAČKE su bića koja cijene vlastiti prostor. Često se karakterom čine potpuno suprotnima od pasa. Doimaju se kao da su neovisne, hladne i distancirane, ali je zapravo osobnost svake mačke različita. Iako je svaka mačka jedinstvena, postoje određene pasmine koje se vole maziti, igrati i žude za ljudskom pažnjom. Ako tražite mačku sa sličnim osobinama kao pas, ovo su najbolji izbori za vas:

Sijamska mačka

Ova dobro poznata pasmina mačaka voli biti u središtu pozornosti i izuzetno je bliska sa svojom obitelji i ima puno strpljenja s djecom. Sijamske mačke žude za ljudskom pažnjom više od svega i žele biti dijelom svega što radite, no obično imaju čvrstu vezu s jednom osobom u obitelji. One mogu biti poput pasa u smislu da će, ako ste vani, čekati kraj prozora i gledati kad ćete se vratiti kući. Imaju živahnu osobnost, ali su vrlo znatiželjne i inteligentne.

Perzijska mačka

Ove su mačke vrlo popularne zbog svog dugog, mekog krzna i odane, nježne osobnosti. Vole imati opušten način života koji odgovara njihovoj tihoj, nježnoj prirodi. Ponose se svojim izgledom i vole biti dotjerane. Ne vole glasno okruženje i vole se maziti, grliti i provoditi vrijeme s članovima obitelji.

Sfinks mačka

Sfinks mačke ne podnose visoke temperature jer nemaju dlaku pa su idealni ljubimci za provoditi vrijeme u kući. Vole biti u centru pažnje i privijati se uz ljude, a često će vas pozvati i na igru. Dragocjen m je svaki trenutak koji provedete s njima.

Ragdoll

Ova pasmina ima najviše psećih osobina. Obožavaju se maziti i biti vam u naručju, zbog čega su i dobile ime ragdoll, što znači lutka. Poznate su po nježnoj naravi i poslušnosti i vole imati vašu pažnju i ljubav samo za sebe.

Egzota

Zbog svog izgleda kojim podsjećaju na medvjedića i odanog i nježnog karaktera, ove mačke čine idealne kućne ljubimce. Izuzetno su nježne s obitelji i uvijek žele biti blizu vas, a dobro se slažu i s drugim kućnim ljubimcima u kućanstvu. Razigrane su i ne podnose usamljenost. Mnogo više vole spavati na sofi ili se odmarati na dasci, nego trčati i skakati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.