Ovo se rijetko viđa: Upoznajte mačka Nutmega, koji ima najmanje 31 godinu!

Foto: Twitter screenshot

PRIJE 26 godina Liz i Ian Finlay, bračni par iz Blaydona u Engleskoj, u svom dvorištu, skrivenog ispod "tački" pronašli su mršavog mačka koji je bio u groznom stanju.

Pomoću hrane nekako su ga uspjeli namamiti u svoj dom, nakon čega su ga, misleći kako je riječ o nečijem ljubimcu odnijeli u Cats Protection, najveće sklonište za mačke u Velikoj Britaniji.

Veterinar koji ga je pregledao na temelju veličine njegovih zubi procijenio je kako je mačak star najmanje pet godina. Budući da je ustanovljeno kako je riječ o napuštenoj maci par koji ga je pronašao nazvao ga je Nutmeg te ga je odlučio zadržati kao svog ljubimca.



Kako navodi chroniclelive.co.uk riječ je o vjerojatno najstarijoj mački na svijetu koja je jučer proslavila svoj 31. Božić, no budući da vlasnici ne znaju točan datum njegovog rođenja, Nutmeg ne može i službeno postati Guinnessov rekorder u kategoriji "najstarije mačke na svijetu".

Unatoč tome, kao i činjenici da je nagluh i ima samo tri zuba njegovi vlasnici ga obožavaju!

Kad već spominjemo mačke rekorderke napišimo kako je prema Guinnessovoj knjizi rekorda "najstarija mačka u povijesti" bila Creme Puff, koja je uginula 2005., s navršenih 38 godina i tri dana.

Najstarija mačka koja je još uvijek živa, prema najpoznatijoj knjizi rekorda je Corduroy koja je stara 27 godina. O kakvim rekorderkama se radi govori podatak da mačke prosječno žive 12 do 15 godina!