Pas proveo život u kavezu. Zahvaljujući dobrim ljudima doživio je transformaciju

Foto: Instagram

VOLONTERKA Desi udruge Bali Paws, koja se bavi spašavanjem pasa lutalica, jednoga se dana vozila te uočila bolesnog psa na ulici: "Vozila sam se kući i uočila sam psa kako stoji ispred jedne kuće. Začudo, bio je prijateljski nastrojen i odmah mi se približio. Pomazila sam ga, uživao je u tome." Godinu dana kasnije ponovno su se sreli te nije mogla vjerovati koliko sada bolje izgleda, prenosi The Dodo.

Desi je ispričala kako je obitelj izašla iz kuće i da su joj rekli da je to njihov pas kojeg su izbacili kada se razbolio pa ga je ona odlučila povesti sa sobom. Rekla je da nije bio navikao na ljudski dodir: "Uspjela sam mu staviti uzicu oko vrata, ali svaki put kad sam ga pokušala podići, počeo je cviljeti. Moglo bi se reći da zapravo nije poznavao nikakvu vrstu dodira." 

Cijeli život proveo je u malenom kavezu

Odlučila ga je staviti u kavez da bi ga mogli odvesti veterinaru: "Rekli su mi da je živio u ovom kavezu zadnje četiri godine, dakle cijeli život." Bio je dosta bolestan pa je proveo neko vrijeme kod veterinara dok nije ozdravio. Volonterka ga je potom uzela kod sebe doma te mu usput tražila udomiteljsku obitelj. Nazvala ga je Pete. 

Udomila ga je obitelj iz Njemačke

"Dopisivala sam se sa ženom iz Njemačke, htjela je psa koji voli djecu te sam joj rekla za Petea. Nekoliko tjedana kasnije odletio je u Njemačku", rekla je volonterka. Njegova udomiteljica Simone izjavila je da su bili jako uzbuđeni te da se rodila velika ljubav između njezinog sina Keliana i psa: "Pete se pretvorio u njegovog najboljeg prijatelja. Igraju se i maze jako puno." 

Volonterka se oduševila njegovim izgledom godinu dana kasnije

Volonterka Desi došla je u Njemačku te se sastala s Peteovom udomiteljskom obitelji: "Bojala sam se da me se neće sjetiti, ali dogodilo se suprotno. Bilo je prekrasno vidjeti ga. On je jedna divna duša i mislim da je zahvalan na životu koji ima sada".