Pogledajte kako rođakinje crne udovice u mrežu love zmije

 Foto: www.123rf.com

PAUK crvenih leđa kao što mu sam naziv kaže prepoznatljiv je po crvenim "leđima", a internetsku slavu stekao je zahvaljujući YouTubeu na kojem sve češće možemo vidjeti kako u svoje mreže love zmije.



Pauk živi u Australiji i poput bliže rođakinje crne udovice izuzetno je otrovan. Budući da žive i u naseljenim područjima njihovi bolni ugrizi su relativno česti, ali od kad je 1956. stvoren protuotrov nije zabilježen niti jedna smrt uzrokovana njihovim ugrizima.


Kao što je slučaj i s crnim udovicama ženke su veće i opasnije od mužjaka. Naprotiv, mužjaci uopće ne grizu niti pletu mreže, a većina ih niti ne preživi bolan proces razmnožavanja. Hrane se insektima, ali kao što možete vidjeti u videu sposobni su uloviti puno veće životinje. Zajedno s fotografijama na Facebooku ga je objavila Jennifer Fox, stanovnica grada Dongara.



Au.news.yahoo.com piše kako ga je snimila prošle godine, za vrijeme selidbe i to u šupi u kojoj su željeli odložiti stvari. Imali su što vidjeti - u paukovoj mreži bilo je zarobljeno nekoliko zmija, od kojih su neke još bile žive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.