Pogledajte što nastaje križanjem mopsa i malog talijanskog hrta

Screenshot: TikTok

UDOMLJENI pas imena Petunia postao je viralan na TikToku zbog svog jedinstvenog izgleda. Ova kujica nastala je križanjem mopsa i malog talijanskog hrta, a njezina vlasnica Caitlin ponosno ju je pokazala cijelom svijetu. 

"Jeste li se ikada zapitali kako izgleda mješanac mopsa i malog talijanskog hrta", upitala je kraj videa koji je pregledan više od dva milijuna puta.

Njezin izgled mnoge je šokirao i tvrde kako je rezultat neodgovornih uzgajivača.

"Nadam se da neće imati zdravstvenih problema. Neke pasmine ne treba križati", "Drago mi je da je voljena, ali tko god je ovo napravio, trebao bi u zatvor", "Zabrinjavajuće je koliko su neki neodgovorni pri križanju pasa", neki su od komentara.

@caitlineduffin #pug #italiangreyhound #mixedbreed #thisiswhatitlooklike #dogsoftiktok #circles #rescuedog ♬ this is what it look like - lucas

Caitlin tvrdi da je riječ o dizajnerskoj pasmini imena puggit. Prema WagWalking.com, iako su puggiti ljupki i razigrani, pate od niza zdravstvenih problema, kao što su luksacija patele ili dislokacija čašice koljena, konjunktivitis, suho oko, parodontna bolest, epilepsija, katarakta i hipotireoza.

Dizajnerskim pasminama smatraju se one koje kombiniraju dva čistokrvna psa kako bi se optimizirale "najbolje" karakteristike svakog roditelja, prema VCHospitals.com. Međutim, budući da ništa nije sigurno kada je u pitanju genetika, kombiniranje pasmina ne daje uvijek pozitivne rezultate, kao u slučaju Petunije.