Ponos Hrvatske: Napustila nas je Hosan! Potražni pas koji je spašavao živote

Foto: GSS.hr

IAKO je u međudržavnoj suradnji dviju gorskih službi spašavanja Hrvatske i Wales-a došla kao predmet bilateralne suradnje i diplomacije, kujica Hosan bila je sve samo ne predmet.

Tad, njezin novi vodič u Hrvatskoj, gorski spašavatelj Josip Granić, prima je kao člana obitelji i prijatelja, a to čini i cijela njegova obitelj. Drugačije ne mogu niti znaju.

Kujica Hosan brzo zaboravlja stres i traume nagle promjene države, klime, službe, vodiča...zahvalno nudi Josipu svoju odanost i sve svoje sposobnosti. Usprkos različitom načinu rada i treniranja brzo postaju jedinstven potražni tim.

Sudjeluju u brojnim akcijama traganja i spašavanja HGSS-a dijeleći sve svoje znanje i iskustvo što vrlo brzo daje zavidne rezultate.



Foto: gss.hr

Moramo izdvojiti potragu na području Požega, koju je 11. siječnja, 2007. godine u jutarnjim satima okončala naša kujica pronalaskom trogodišnjeg dječaka, spasivši mu pritom život.

U potrazi je sudjelovalo više od 200 tragača (HGSS, policija, vojska, vatrogasci, lovci, mještani…), a cijela Hrvatska je pratila novosti medija.

Naša ponosna kujica je još iste godine proglašena „osobom godine“ a potražni tim HGSS-a Josip Granić i Hosan dobiva priznanje „Ponos Hrvatske“

U 12. godini života, nakon zavidne karijera i duge i uspješne službe te predivnog druženja napustio nas je još jedan potražni pas. Kujica border collie Hosan.

Originalni članak

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.