Prijatelji životinja: Užasnuti smo, MORH prodaje pse kao pronađene bicikle

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je MORH objavio kako prodaje pet pasa koji su trebali postati policijski psi, udruga Prijatelji životinja reagirala je priopćenjem u kojem ističe kako ih je zgrozila činjenica da će Ministarstvo izložiti i prodati pse.

"Način nas je užasnuo, jer je isti kao i onaj na koji održavaju prepoznavanje i prodavanje pronađenih bicikala. Najmanje što su dužni je pronaći im dobar i provjeren dom ili se o njima brinuti kako treba do kraja njihova života. Upravo bi oni trebali pokazati dobar primjer građanima, a ne ih prodajom pretvarati u odbačene artikle", poručuju iz udruge.

Zgrozila nas je činjenica da će MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izložiti i prodati pse koji su proglašeni...

Posted by Prijatelji životinja on Thursday, April 6, 2023

Prodaja pasa na ovaj način im je problematična, a brine ih i daljnja sudbina životinja.

"Iskreno se nadamo da neće pse ustupiti procesom bidanja što bi bilo krajnje ponižavajuće i sramotno, već da će ih udomiti, odnosno odabrati skrbnike koji se mogu i znaju brinuti o psima. Isto tako se nadamo i da će vršiti provjere udomljenja kada se psi smjeste u nove domove. Pozivamo Ministarstvo da se javi Udruzi Pobjede za informacije oko sklapanja ugovora o udomljavanju i postupku udomljavanja", dodali su.

Prodaju pse koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku

Podsjećamo, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske objavilo je natječaj na kojem prodaje pet službenih pasa. Riječ je o četiri belgijska i jednom njemačkom ovčaru, koji su proglašeni nesposobnima za daljnju obuku.

"Na javni poziv mogu se javiti pravne i fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, pod uvjetom da ponudu dostave na propisanom Obrascu javne ponude, sukladno uvjetima iz ovog javnog poziva", napisali su iz MORH-a.

Početna prodajna cijena iznosi 100 eura za svakog psa, a njihovo razgledavanje moguće je od 11. do 17. travnja 2023. od 11.00 do 12.00 sati uz prethodnu najavu. Sve detalje možete doznati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.