Rekordan broj pasmina na prvim ovogodišnjim izložbama mačaka u Hrvatskoj

Foto: Press

Prve ovogodišnje međunarodne izložbe pasminskih mačaka koje u subotu i nedjelju, 9. i 10. ožujka, u trgovačkom centru King Cross Jankomir organizira Savez felinoloških društava Hrvatske bit će u znaku hrvatskih pobjednika.

"Više od stotinu mačaka čak 18 pasmina u Zagreb stižu iz Italije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Češke, Bosne i Hercegovine i naravno, Hrvatske. To je fantastičan odaziv i rekordan broj pasmina, no posebno nas veseli proglašenje najuspješnijih mačaka hrvatskih članova u 2023. godini, odnosno naših nacionalnih pobjednika", ističe predsjednica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. 

Na prošlogodišnjim izložbama u Europi među članovima Saveza felinoloških društava Hrvatske ukupno najuspješniji je bio Bengalski mačak Nitro, aktualni mediteranski pobjednik. Nitro je ponos uzgajivačnice House of Cheetah jer je na svakoj izložbi osvojio titulu najljepše mačke, Best in Show, ističu njegovi vlasnici Doreteja i Benjamin Baček iz Vrbovca.

Posljednjih godina ova je pasmina jedna od najpopularnijih zahvaljujući atraktivnom izgledu koji je rezultat križanja divlje Azijske leopard mačke s domaćom mačkom. Nastala je mačka s izgledom leoparda s dražesnim i ljubaznim temperamentom domaće mačke koju mnogi žele imati kao ljubimca.

Besplatan ulaz

Uz Bengalsku bit će predstavljene Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, Maine Coon, Neva Masquerada, Norveška šumska, Britanska kratkodlaka, Britanska dugodlaka, Devon rex, Ruska mačka, Sphynx, Burmanska, Dugodlaki Kurilean Bobtail, Selkirk Rex dugodlaki, te Domaća kratkodlaka i Domaća dugodlaka mačka.

Izložbe u trgovačkom centru King Cross Jankomir bit će za javnost otvorene u subotu i nedjelju od 10 do 18 sati uz besplatan ulazak za posjetitelje. Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe oba će dana započeti u 16 i 30 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih mačaka u prošloj godini, nacionalnih pobjednika, planirano je za subotu u 16 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.