Romul i Mirela nerazdvojan su par: Ljubavna priča iz osječkog Azila

Foto: Facebook

ROMUL i Mirela, dva su psa koji trenutno borave u Azilu u Osijeku, a njihova priča je priča o pravoj i neraskidivoj psećoj ljubavi.

Romul je stariji pas koji ima oko deset godina, a prije osam godina volonteri su ga spasili na dan planirane eutanazije u belomanastirskom azilu i odveli u Azil u Osijeku. Tu je potom bio par godina, a onda su ga udomili. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije je nestao.

"Nakon par mjeseci on je nestao iz svog doma. Taj dan bila je velika grmljavina i on je valjda od straha pobjegao. Tražili smo ga svi svuda, ali kako je vrijeme prolazilo, mislili smo da mu se nešto dogodilo. Jedino čemu smo se nadali je bilo da se negdje sam udomio", rekla je Lucija Baraban iz Azila za napuštene pse u Osijeku, koji vodi Udruga Pobjede, za 24sata.

Dvije godine nakon nestanka, volonterima je dojavljeno kako pas luta ulicama u okolici Osijeka.

"Građani su ga tamo često viđali, ali nikako ga nisu uspjeli dovoljno zadržati da nas zovnu. I eto jedan dan dolazimo tamo i vidimo Romula. Bio je par godina stariji s pokojom sijedom na krznu. Bez obzira što je prošlo dugo vremena, on je bio presretan što nas vidi", govori Lucija.

Ipak, Romul ovog puta nije bio sam. S njim je bila malena preslatka i vrcava kujica Mirela koja ima oko dvije godine.

"Kada smo ih ugledali tamo, odmah smo znali da su zaljubljeni. Nisu se razdvajali jedno od drugog i zaista su bili preslatki. Oduševili su nas. Mirelu smo provjerili da vidimo ima li čip i nije ga imala. Odlučili smo ih uzeti s ulice i povesti ih zajedno u azil", dodala je.

Od tada njih dvoje su nerazdvojan duo koji sve radi zajedno: spavaju zajedno, jedu, zajedno se šeću i igraju.

"Ako slučajno izvedemo Romula iz boksa bez Mirele, ona plače za njim. Stvarno su neraskidivi. To je zaista jedna lijepa ljubavna priča", govori Lucija.

U osječkom Azilu svi su oduševljeni njima, a volonteri se nadaju kako će uskoro biti i udomljeni. Psi se udomljavaju zajedno jer bi patili jedno za drugim.

"Za njih ne možemo reći niti jednu ružnu riječ. Njih dvoje su zaista jako dobri. Njih šetaju djeca kada dođu u Azil. Oni su vrlo prijateljski nastrojeni i obožavaju ići u šetnje. Slažu se s drugim psićima i nisu nimalo problematični niti su ikad bili. U boksu su s još drugih 10 psića, a znaju se i malo odvojiti, 'uzeti vrijeme za sebe' pa zajedno legnu jedan kraj drugog na kućicu i sunčaju se. Super su, mirni i staloženi psi pa većinom svi ostali dolaze kod njih. Svi ih vole i svi se žele družiti s njima. I jedno i drugo su čipirani, cijepljeni i kastrirani. Mi se zaista nadamo da će netko pronaći u svom domu maleni topli kutak za njih dvoje", poručuje Lucija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.