Saznajte 6 prirodnih lijekova za pse koje je uvijek dobro imati pri ruci

123rf.com

DONOSIMO nekoliko prirodnih lijekova za vaše četveronožne ljubimce.

1. Krpelji

Eterična ulja postaju sve popularnija za različite stvari. Tako će esencijalno ulje ruže geranije na ogrlici vašeg psa pomoći u tjeranju istih. Također možete ubaciti i malo češnjaka u hranu psu jer krpelji, buhe i ostali nametnici ne podnose miris češnjaka

2. Šape

Nakon svake šetnje, nježno protrljajte šape svog ljubimca, kako biste provjerili da se nešto nije zaglavilo u njima. Možete ih i namazati kokosovim uljem, kako biste ih hidratizirali, ili nevenom mašću.

3. Iritacije kože

Čaj od kamilice odlični je prirodni lijek za iritacije kože. Skuhajte malo čaja i stavite u bocu za sprej. Kad god vaš pas osjeti svrbež, bočica je tu. Čuvajte je u hladnjaku. Također, kod konstantnog grebanja pomoći će i sljedeći recept: sitno sameljite malo zobi te pomiješajte s toplom vodom dok ne dobijete pastu. Nanesite na određena mjesta te ostavite da djeluje 10 minuta. 

4. Bol u trbuhu

Ovdje će pomoći kuhana piletina i riža, a pripazite i na to da vaš ljubimac pije dovoljno tekućine kako ne bi dehidrirao.

5. Svrbež ušiju

Malo pamučne vate, umočene u biljno ulje, pomoći će ukloniti vosak i nakupljenu prljavštinu.

6. Smanjivanje upala, prirodni antibiotik

Kurkuma ima učinak kod ublažavanja boli i smirivanja upalnih procesa u organizmu pasa, a najjednostavnija je primjena tzv. zlatne paste za koju vam donosimo i recept: 

1 šalica vode
 ½ šalice kurkume u prahu
1/3 šalice djevičanskog kokosovog ulja
1 čajna žličica mljevenog crnog papra

Količina paste koju dajete ljubimcu ovisi o njegovoj kilaži. Psima težim od 20 kg se može dati pola čajne žličice paste umiješano u hranu, psima do 10 kg 1/3 te količine i psima od 10-20 kg 1/2 polovice čajne žličice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.