Šetanje pasa u ovoj zemlji uskoro će biti zločin

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ŠETANJE pasa uskoro će se smatrati ilegalnim, kaže iranska policija.

"Šetanje pasa u parkovima je nezakonito, a građani će uskoro policiji prijavljivati takve prekršaje", rekao je u utorak šef teheranske policije Hussein Rahimi.

Prema Rahimijevim riječima, protiv vlasnika pasa tada će biti pokrenut pravni postupak. Kako prenosi portal Khabar Online, narušavanje javnog reda i mira koje uzorkuju psi u stambenim zgradama također odmah treba prijaviti policiji.

Od prošlog mjeseca službeno je zabranjeno dovođenje pasa u parkove i na zelene površine u Iranu. Vlasti na ovaj način žele stvoriti "više javne sigurnosti". No vlasnici pasa dosad se toga nisu pridržavali, a iranski borci za prava životinja kažu da su takve mjere pretjerane.

Kućni ljubimci nisu dobrodošli u nekim dijelovima društva u šijitskom Iranu, posebno među strogo religioznim stanovništvom. Psi se također smatraju nečistima u islamu. Ipak, trend kućnih ljubimaca u porastu je posljednjih godina, posebno nakon pandemije koronavirusa. Sukladno tome, u Iranu se otvara sve više veterinarskih ordinacija i specijaliziranih trgovina za životinje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.