SLAVONSKI BROD Čitav grad je pun napuštenih pasa

Foto: Snježana Skoko

SLAVONSKI BROD postao je grad u kojem ima najviše napuštenih pasa. Na tom području postoji tri male udruge za , Čarlijevi anđeli, Veselo Dvorište  i Spas, a oni nemaju kapacitet ni mogućnost brinuti se za njih sve.

Većina spašenih pasa je udomljena u drugim gradovima, no spašavanje tih životinja je u Slavonskom Brodu doista Sizifov posao. Jednog spasiš ili udomiš, tri nova dođu.

Iako je situacija slična i u drugim gradovima i mjestima, nekako se ovaj grad, uz Čakovec, čini kao grad s najvećim brojem napuštenih životinja. Udruga skrbi za preko 50 pasa i svaki dan na društvenim mrežama mole za pomoć.

Tamo se napuštaju štenci, stari psi, bolesni psi, tamo ljudi prolaze pokraj psa s gnojnom ranom, tamo psi umiru jer ih nitko nije primijetio. Predsjednica udruge Snježana Skoko bavila se spašavanjem pasa dugi niz godina te je nedavno osnovala udrugu kako bi im mogla pružiti više.

Ono što je ovoj maloj i vrijednoj udruzi potrebno je hrana, dekice, ampule i naravno financijska pomoć za pokrivanje veterinarskih troškova. Sve informacije možete dobiti na Facebook stranici, a donirati možete i na njihov račun :

IBAN: HR8323600001102635027
SWIFT : ZABAHR2X

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.