Snimka "nasmijane raže" razbjesnila stručnjake: Pa ona umire...

Foto: TikTok

SNIMKA na kojoj se mogu vidjeti mala raža koja leži okrenuta na leđima te ribar koji joj u jednom trenutku prilazi i počinje je škakljati po trbuhu postala je viralna.

Na prvi pogled činilo se kao da se raža smije, no stručnjaci su video osudili jer se mala raža zapravo borila za život. 

Ben Williamson, direktor američke neprofitne organizacije World Animal Protection, za Insider je rekao da se životinja u videu ne smiješi zbog škakljanja.

@mafishguy

Nothing to see here....just ##tickling a ##fish and making him ##laugh

♬ original sound - Fishing Guy

"Ova raža se očito guši do smrti. Znanstvena literatura je sasvim jasna. Kao i sve ribe, raže imaju sposobnost osjećaja boli. Anatomski, fiziološki i biološki sustav bolova kod riba gotovo je isti kao kod ptica i sisavaca", kazao je Ben.

Škrge koje se vide i na snimci nalaze se ispod ražinih usta, a ono što možda izgleda poput očiju zapravo su njene nosnice.

"Bez vode i zraka ove životinje će se ugušiti, ovisno o nekolicini čimbenika, poput duljine vremena izvan vode, tjelesnog stanja i stresa kojim su podvrgnute", navodi blog Good Living.

"Kao i sve divlje životinje, i raže treba ostaviti na miru da žive svoj život, bez ljudskog uplitanja i štetnih hobija poput sportskog ribolova", poručeno je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.