Šumska sova Luna posvojila je šestero siročića

Screenshot: YouTube

ROBERT E. Fuller, fotograf biljnog i životinjskog svijeta iz Yorkshirea u Engleskoj, podijelio je sa svijetom dirljivu priču. 

Fuller je godinama snimao par šumskih sova, Lunu i Bombera, od njihovog udvaranja pa do pokušaja da dobiju ptiće. Nažalost to im nije uspjelo i dvije godine za redom jaja im se nisu izlegla. U međuvremenu, Fuller je dobio dojavu da su u sijenu pronađena dva ptića šumske sove koja traže dom. To je bila savršena prilika za Lunu i Bombera koji nisu uspjeli dobiti vlastite ptiće. 

Fuller je postavio ptiće u Lunino gnijezdo i čekao njenu reakciju. Luna je prihvatila ptiće čim ih je vidjela i odmah su joj se aktivirali majčinski instinkti. Kada je Bomber došao u gnijezdo, bio je vidno uzbuđen oko pojave ptića, ali zaštitnički nastrojena Luna nije mu dala da im se približi.

Nakon nekog vremena i Bomber je prihvatio ulogu oca, a Luna mu je zadala zadatak da im donosi hranu dok ona pazi na ptiće. 

Luna i Bomber su u par mjeseci uspjeli uspješno othraniti dva ptića, što je Fullera potaklo da im dodijeli tri nova ptića koja su također bila u potrazi za domom. Nakon što su njih othranili dodijeljen im je posljednji ptić koji je bio malo stariji, ali to ih nije spriječilo da ga odmah prihvate. 

Cijelu priču o Luni i Bomberu možete naći na Fullerovom YouTube kanalu