Tisuće lajkova: Super Ljilja najpopularnija je prasica u Hrvatskoj

 Foto: Udruga Pobjede/Prijatelji životinja

SUPER Ljilja najpopularnija je prasica u Hrvatskoj! Život joj je počeo slično kao i svim ostalim pripadnicima njezine vrste.

Zbog bolesti odbačena je u kanal, a osječka Udruga Pobjede pobrinula se da malena Ljilja uspješno prebrodi dvije operacije i da uživa u svakodnevnoj skrbi volontera.



Tako je osječki azil za nezbrinute pse, nakon svinje Arčija koji je umro prošle godine, ponovno među napuštene pse doveo svinju.

Takav spoj ne čudi s obzirom na činjenicu da su psi i svinje ne samo izrazito slični po inteligenciji, higijenskim navikama, sklonosti maženju i razigranosti nego se odlično slažu i međusobno i s ljudima.

Tako ne čudi što spava u mekanom i udobnom krevetiću, nosi odjeću sa stilom, jede kašice za bebe, najbolja prijateljica joj je kujica Vesnica i okružena je pažnjom i ljubavlju. Nju ljube, grle i maze.



Super Ljilja ima i vlastitu Facebook stranicu koju je do pisanja ovog članka lajkalo već 3830 ljudi putem koje širi svoju ideju ''da svijet učini boljim za sve njegove stanovnice i stanovnike''.

Kako neodoljiva mališanka pripada vrsti koja redovito završava na tanjuru, najdraži su joj vegani i oni ''koji će to tek postati''.



P.S. Ljilja vas poziva da se pridružite Vege izazovu. Opširnije na Veganopolis.net.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.