Sve prepreke ovog svijeta ne mogu zaustaviti Lulu Belle

 Foto: Cleveland Armory Black Beuty Ranch

ČIMPANZE su nevjerojatna stvorenja, a jedna od njih je i vrlo posebna Lulu Belle. Pretpostavlja se da je Lulu rođena oko 1963., a točan podatak se ne zna jer je Lulu bila čimpanza korištena za laboratorijska testiranja. Rođena je u divljini i kao malena stavljena u laboratorijski kavez. Lulu je korištena za testiranje cjepiva protiv hepatitisa B.
 
U razdoblju između 1985. i 1996 izdržala je 114 vađenja krvi, 35 biopsija jetre i 52 testa na tuberkulozu. S 34 godine su je umirovili i od tada živi u clevelandskom ranču Amory Black Beauty. Sve do 2012. Lulu je konačno živjela život kakav je trebala od početka, sretna i voljena, ali nažalost od silnih testiranja Lulu je preživjela par moždanih udara te je izgubila mobilnost na desnoj strani tijela i u početku se nije moga kretati ni penjati.
 
Na dodatnim pretragama potvrđeno je da je Lulu preživjela nekoliko moždanih udara i dijagnosticiran joj je dijabetes. Morala je uzimati injekcije inzulina i redovito kontrolirati razinu glukoze u krvi. Lulu je počela i s fizikalnom terapijom kako bi joj se omogućio što brži i kvalitetniji oporavak i vratila pokretljivost. Kako je novonastala situacija bila šok, bihevioristi za životinje imali su pune ruke posla. Lulu je brzo učila i nakon par mjeseci sve je savladala te je uz dijetnu prehranu, redovite kontrole i fizikalnu terapiju stabilizirala svoj dijabetes do nivoa da joj injekcije više nisu bile potrebne. I uz sav trud povratila je 80% mobilnosti.
 
Nažalost, ovo nije kraj pretragama, Lulu i dalje redovito mora vaditi krv, mjeriti tlak i raditi ultrazvuk srca. Sve vrijeme od početka moždanih udara, Lulu je pokazala veliku želju za životom i motivaciju. 
Lulu je nevjerojatna čimpanza koja svakodnevno uči nove lekcije. Dokazala je, bez obzira na to što ti život pruža i koje prepreke moraš prijeći, da je to samo još jedan skok na tvome putu. Uz to, Lulu je oprostila ljudima za sve što su joj napravili i vjeruje im i dalje. Ovakvo povjerenje je nevjerojatno.
 
Lulu Belle je pravi borac i vjerujemo da se ovakva ustrajnost i želja da bude bolje teško može pronaći i kod nekih ljudi. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.